Απλοί κανόνες για να φοράτε σωστά γυναικεία παπούτσια στη δουλειά

Το σωστό επαγγελματικό ντύσιμο είναι πάρα πολύ σημαντικό για μία γυναίκα. Όχι μόνο θα κάνει μία καλή πρώτη εντύπωση σε κάποιο meeting ή interview, αλλά μπορεί και να τη βοηθήσει να κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων της. Ένας απλός κανόνας που ισχύει για το ντύσιμο στο γραφείο ή τη δουλειά είναι ότι θα πρέπει να είναι απλό και όχι πολύ σέξι ή εκκεντρικό. Στο επαγγελματικό ντύσιμο κυριαρχούν μουντά και σκούρα χρώματα όπως το μαύρο, το μπλε και το καφέ. Οι ίδιες αρχές λίγο – πολύ ισχύουν και για τα γυναικεία παπούτσια.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα παπούτσια παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία εντυπώσεων σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, γι’ αυτό και θα πρέπει πάντα να φοράτε τα σωστά, έτσι ώστε να δείχνετε πάντα επαγγελματίας, χωρίς όμως να χάνετε και την θηλυκότητα σας. Ας δούμε λοιπόν πως πρέπει να είναι τα γυναικεία παπούτσια που πρέπει να φοράτε στον χώρο εργασίας ή ένα interview.

Keep it simple

Μπορεί να έχετε πανάκριβα και πολύ trendy από γνωστούς designers για τα οποία και να είστε πολύ περήφανη, αλλά αυτά δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά στον χώρο εργασίας σας ή, ακόμη χειρότερα, σε ένα interview. Τα παπούτσια αυτά είναι για όταν βγαίνετε με τις φίλες σας ή σε κάποιο ραντεβού. Στο χώρο της δουλειάς απλά προκαλούν και γενικά δεν δημιουργούν και τη πιο επαγγελματική εικόνα για σας. Καλό είναι λοιπόν να φοράτε μόνο όσο το δυνατόν πιο απλά παπούτσια.

Αποφύγετε τα έντονα χρώματα

Όπως είπαμε και πριν, τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό ντύσιμο επικρατούν τα μουντά χρώματα. Αυτά θα πρέπει να βρίσκονται και στα παπούτσια σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορέσετε παπούτσια με έντονα χρώματα ή στρας ή άλλα έντονα στοιχεία που «τραβάνε το μάτι» στο γραφείο. Θα πρέπει πάντα να προτιμάτε σκούρα παπούτσια ή σε ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ και το nude.

Προσοχή στο τακούνι

Δεν χρειάζεται να σας πω ότι τα δωδεκάποντα σας δεν έχουν καμία θέση σε ένα επαγγελματικό ντύσιμο! Γενικά, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική με τα τακούνια σας. Μπορείτε να φορέσετε παπούτσι με τακούνι, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι πολύ ψηλό. Πέντε πόντοι περίπου είναι αρκετοί. Επίσης, το τακούνι θα πρέπει να έχει και λίγο πάχος, οπότε μείνετε μακριά από λεπτά τακούνια και φυσικά γόβες στιλέτο. Γενικά, μη φορέσετε κανένα παπούτσι που θα φορούσατε σε κάποια νυχτερινή σας έξοδο.

Φορέστε φλατ, αλλά όχι αθλητικά

Αν τα παπούτσια με τακούνι σας ενοχλούν ή δεν τα βρίσκετε και πολύ άνετα και η δουλειά σας έχει αρκετή ορθοστασία ή απαιτεί να προχωράτε πολύ, εννοείται πως τα φλατ παπούτσια είναι πάντα μια καλή επιλογή, αρκεί να ακολουθήσετε τους κανόνες που αναφέραμε παραπάνω. Εννοείται πως θα πρέπει να επιλέξετε το πιο άνετο παπούτσι σας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να φορέσετε κάτι που να παραπέμπει σε αθλητικό. Μπορεί η άνεση να είναι σημαντική, αλλά το αθλητικό παπούτσι είναι το άκρον άωτον της. Απλά φορέστε τα αγαπημένα σας φλατ.

Αυτοί απλοί και γενικοί κανόνες ισχύουν για τα περισσότερα γραφεία κι επαγγελματικούς χώρους, ωστόσο μη διστάσετε να ρωτήσετε τους συναδέλφους σας ή ακόμη και τους ανωτέρους σας για το dress code σε κάθε γραφείο ή επιχείρηση. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις οι κανόνες τους να είναι πολύ χαλαροί, όπως και να έχει όμως, σίγουρα θα αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και τα faut pas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *