Παραπληροφόρηση μέσω blogs

magica | 06 May 2007 στις 14:10 | (5) |

Η παραπληροφόρηση θα μπορούσε να είναι ορισμός των blogs σε διάφορες περιπτώσεις. Κάποιες φορές, διάφορα μηνύματα προκαλούν αδίκως αναστάτωση γιατί ο blogger μεταδίδει ανεύθυνα διάφορα μηνύματα χωρίς να προσπαθήσει τα τα διασταυρώσει. Στην περίπτωση που αυτά τα μηνύματα αφορούν ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια είναι ακόμα πιο άσχημο να συνεχίζεις την αλύσίδα χωρίς να διασταυρώσεις την πληροφορία. Αρκετές φορές το άτομο που είχε ανάγκη το αίμα ή τα αιμοπετάλια δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και το μήνυμα είναι παλιό.

Άνοιξα πριν λίγο τον BlogSpace Aggregator και είδα ένα post με τίτλο Προσοχή!! στον νέο ιό.(ενημέρωση). Τράβηξε την προσοχή μου φυσικά. Διαβάζω λοιπόν στο post αυτό το εξής:

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα με τον τίτλο “invitation”, ανεξάρτητα με το ποιος το στέλνει, πρόκειται για ένα ιό ο οποίος “ανάβει” μια ολυμπιακή δάδα που καίει το σκληρό δίσκο τουPc.
Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από ένα άτομο που έχετε ήδη στη λίστα επαφών σας, για αυτό θα πρέπει να ενημερώσετε όσο το δυνατό περισσότερους.
Εάν λάβετε μήνυμα με τον τίτλο “invitation” μην το ανοίξετε και κλείστε αμέσως τοPc.
Είναι ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε από το CNN και αξιολογήθηκε από τηMicrosoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει υπάρξει ποτέ.
Ο συγκεκριμένος ιός ανακαλύφθηκε χτές από τοMCAfee και δεν υπάρχει ακόμα “λύση” για αυτόν. Απλά καταστρέφει τον Τομέα Zero του σκληρού δίσκου όπου βρίσκονται οι σημαντικότερες πληροφορίες.
Αποστείλετε αυτό το e-mail σε όσους γνωρίζετε, στους φίλους και γνωστούς σας και θυμηθείτε πως αν το αποστείλετε σε όλους αυτούς, θα επωφεληθούμε όλοι.

Ενδιαφέρον ε;

Για να δούμε και την πραγματικότητα. Δε χρειάστηκαν περισσότερα από 2 λεπτά για τη διασταύρωση της πληροφορίας. Επιλέγω μία από τις πολλές ιστοσελίδες που έχουν αναφορά για το συγκεκριμένο ιό και αντιγράφω…

Summary:
Message claims that an email with an attached file called “Invitation” contains a virus that will open an Olympic Torch that destroys the computer’s hard drive

Status:
False

Example:(Submitted, February 2006)
Το μήνυμα που είδαμε παραπάνω στην αγγλική του version

Commentary:
This “warning” message claims that an email with an attached file named “Invitation” contains a virus that will destroy the hard drive of the infected computer. According to the message, the attachment opens an “Olympic Torch, which “burns” the whole hard disc C of your computer”. However, the claims in the message are untrue. The message is simply a rehashed version of the long running Virtual Card for You virus hoax (see example below) and should not be taken seriously.

An examination of the two messages reveals that they share very similar wording and attempt to perpetrate the same falsehoods. Both hoaxes claim that the information has been announced by CNN, which is untrue. There is nothing on the CNN website about a virus like the one described in the message. Both also claim that the virus has been classified by Microsoft as “the most destructive virus ever” and that the virus “destroys the Zero Sector” of the infected hard drive. These claims are unfounded.

There is no mention of such a virus on any of the major anti-virus company websites other than articles debunking the “warning”. McAfee, the company named in the message, dismisses the warning as a hoax.

If you receive this hoax message, please do not forward it to others. Virus hoaxes such as this one do nothing more than clutter inboxes and spread misinformation. If you receive a virus warning via email, always take the time to check the veracity of the message on a reputable anti-virus or anti-hoax website.

Update: 16th March 2007
In March 2007, I began receiving examples of the hoax that had the following tacked to the top of the message:

I checked snopes.com and this is for real..

And also checked on Hoax-Slayer.com

And found that this is a real virus.

Apparently, someone has tried to add some legitimacy to the hoax by pretending that he or she has checked the information on this site as well as Snopes.com and found that its was true. However, the only information about the “invitation” virus on Hoax-Slayer.com is the article you are currently reading and other articles that clearly identify it as a hoax. Moreover, urban legend site Snopes.com also classifies the message as a hoax.

This tactic is one that is quite commonly used by pranksters. Just because a message claims that information has been verified on a hoax or virus information site does not mean that it is true. Always check such claims for yourself before forwarding the message.

Εν ολίγης το μήνυμα αυτό δεν ισχύει, ο σκληρός σας δίσκος δεν κινδυνεύει και μπορείτε να διαγράφετε παρόμοια μηνύματα ώστε να μην συνεχίζετε την παραπληροφόρηση.

Κατηγορία: Blogs |

Διαβάστε επίσης:

    No related posts.

5 πρόσθεσαν κάτι

  1. prince of dakar

    ειχα κανει ενα ποστ ακριβως για το ιδιο θεμα, με τον ιδιο ακριβως ιο περυσι το φλεβαρη (φεβρουαριος 2006) οταν ακομα ειχα μπλογκ στον pathfinder. Εντελως αρχαια χρονια για μενα δηλαδη. Χαχαχα. Δεν ηξερα οτι κυκλοφορει ακομα

  2. magica

    σημερινό φασούλι ήταν

  3. ippeas

    Φίλε σε βρίσκω διαβασμένο! Μπράβο σου!
    Για τους αδιάβαστους να δουν κι εδώ: http://www.noc.ntua.gr/index.php?name=News&file=article&sid=94

  4. magica

    ελπίζω να μη σε πειράζει που είμαι γυναίκα ε; :P

  5. ippeas

    Αντιθέτως!!!! Διπλή η χαρά…..

Trackbacks & Pingbacks

Link for trackback:

Αφήστε ένα σχόλιο

Πως μπαίνει η εικόνα avatar στο σχόλιο μου;